Zij maakt het verschil!

15 juni 2020

Graag stel ik onze collega Gordana aan jullie voor.

Haar werkzaam leven is ze gestart als onderwijsassistent. Het werken met kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar was toen al haar passie en dat leidde er toe dat ze de overstap maakte naar de kinderopvang bij de Hefgroep. Helaas ging het destijds niet goed in de branche en kreeg zij geen contract voor onbepaalde tijd. Er werden wat tussenstops gemaakt: administratief medewerker bij een fysiotherapeut, een baan in de Centrale Bibliotheek, waarna ze uiteindelijk toch weer terugkeerde naar haar passie: de kinderopvang! In eerste instantie als flexkracht via Zorgwerk bij andere kinderopvangorganisaties in de regio. Maar nu werkt zij al 4 jaar met ontzettend veel plezier bij Kiddoozz. Op een dinsdagochtend was ik te gast op de groep van juf Gordana op locatie Beatrix. En dit is wat ik zag: een zeer bevlogen juf Gordana, een pedagogisch medewerker in hart en nieren, kinderen die met haar weglopen, een natuurlijke rust in een groep van 8 hummeltjes van 2-4 jaar, die tijdens het spelen op een heel ontspannen manier ontzettend veel leren in een hele korte tijd. Van elkaar en met elkaar.

Gordana heeft al twee Puk boekjes gemaakt. ‘Pukje nooit genoeg’ over allerlei soorten fruit en groente en ‘Zing je mee Puk’ met alle voor de kinderen bekende en vertrouwde liedjes. Gewoon omdat ze het ontzettend leuk vindt om te doen. Wat een VE-topper!

  

Wanneer je je hart laat spreken komen er mooie woorden uit…

Zodra Gordana in de ochtend het terrein van locatie Beatrix op komt voelt ze zich welkom en geliefd. Ze leert zelf nog iedere dag van haar werk en de kinderen; iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen. Op mijn vraag of ze nog dromen heeft die ze graag zou realiseren is het antwoord dat ze een gelukkig en tevreden mens is. De kinderen zijn haar passie en iedere dag zijn zij het waar ze energie van krijgt.

Echt, ze is de titel van dit stukje meer dan waard: zij maakt het verschil! En wij?

Christine Dekker, PR & Communicatie