Wat maakt werken bij Kiddoozz zo speciaal?

16 mei 2023

Pedagogisch medewerkers spelen een onmisbare rol in de kinderopvang bij het begeleiden van kinderen naar een succesvolle ontwikkeling. Dag in dag uit werken zij met passie en toewijding om kinderen in een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving te bieden waarin ze kunnen opgroeien. Maar wat maakt werken in de kinderopvang zo speciaal? In dit interview geven onze pedagogisch medewerkers Ranu en Wendy hier antwoord op.

Ranu (30 jaar, foto rechts) werkt sinds 2019 als pedagogisch medewerker en is werkzaam op kinderdagverblijf Maaskids.
Wendy (29 jaar, foto links) werkt sinds 2018 als pedagogisch medewerker en is werkzaam op kinderdagverblijf Beatrix. 

De kinderen nieuwe dingen leren, ze zien groeien, en hun eigen ik zien ontwikkelen.

Wat maakt jouw werk uniek?

Wendy: “Wat mijn werk uniek maakt is dat je werkt vanuit je hart. Je behandelt de kinderen alsof het je eigen kinderen zijn! Je geeft hen liefde en geborgenheid en laat hen veilig voelen om zich te kunnen ontwikkelen en te groeien.”

Ranu: “Wat ik zo uniek vind is dat niet elke dag hetzelfde is. De ene dag heb je een hele drukke dag, met heel veel kindjes en de andere dag heb je het wat rustiger. Elk kind is natuurlijk anders, dus dat maakt dat elke dag ook anders is. Sommige kinderen vragen veel aandacht en andere kinderen willen lekker op de bank chillen.”

Wanneer haal jij voldoening uit je werk?

Wendy: “De kinderen nieuwe dingen leren, ze zien groeien, en hun eigen ik zien ontwikkelen. De liefde die je van ze krijgt en het plezier gedurende de dag.”

Ranu: “Als ik zie dat de kinderen het naar hun zin hebben, lekker aan het spelen zijn, zich veilig voelen en lekker vrolijk zijn. Niet teruggetrokken op de bank zitten of verdrietig zijn bijvoorbeeld. We dansen en zingen veel samen, we doen vaak lekker gek. We hebben echt een hele leuke groep, dus als mijn dag zo eindigt, dan ben ik wel blij.”

Wat vind je zo leuk aan het werken bij kiddoozz?

Wendy: “Ik vind het leuk om bij Kiddoozz te werken, omdat er naar ons wordt geluisterd en we mogen zijn wie we zijn. Samen met alle collega’s laten we de kinderen ontwikkelen, maar wij krijgen ook de kans om onszelf te ontwikkelen.”

Ranu: “Leuk! Ik werk hier nu 2 jaar en ik heb het echt naar mijn zin. We hebben een hele mooie locatie met leuke collega’s. We zijn allemaal goed op elkaar afgestemd, ook met de kinderen. Het voelt als een grote familie.”

Tover jij graag een glimlach op de gezichtjes van kinderen en vind jij het leuk om hen op een creatieve manier te vermaken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als pedagogisch medewerker bij Kiddoozz kom jij te werken in een gezellig team, in een informele werkomgeving waarbij geen dag hetzelfde is. Daarnaast vinden wij jouw ontwikkeling net zo belangrijk als die van onze kinderen en krijg jij onder andere ruimte om je te verdiepen in zaken waarin jij interesse hebt. Klinkt dat goed? Bekijk dan gauw onze vacatures via de website.