Wat maakt werken bij Kiddoozz zo speciaal?

19 juni 2023

Pedagogisch medewerkers spelen een onmisbare rol in de kinderopvang bij het begeleiden van kinderen naar een succesvolle ontwikkeling. Dag in dag uit werken zij met passie en toewijding om kinderen in een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving te bieden waarin ze kunnen opgroeien. Maar wat maakt werken in de kinderopvang zo speciaal? In dit interview geven onze pedagogisch medewerkers Alysa en Devi hier antwoord op.

Alysa (25 jaar, links) werkt sinds 2021 als pedagogisch medewerker en is werkzaam op kinderdagverblijf Beatrix.
Devi (22 jaar, rechts) werkt sinds 2019 als pedagogisch medewerker en is werkzaam op kinderdagverblijf Slinge.

Een hele warmhartige, liefdevolle en zorgzame baan!

Wat maakt jouw werk uniek?

Alysa: “Wat mijn werk zo uniek maakt, is de afwisseling en diversiteit. De ene dag sta ik op de babygroep en bestaat mijn dag voor het grootste deel uit het verzorgen van de baby’s en de andere dag sta ik op de BSO waarbij ik de leukste gesprekjes met de kinderen heb en ik hen allerlei dingen kan leren.”

Devi: “Kinderopvang is heel belangrijk in de maatschappij. Sommige mensen hebben een heel ander beeld bij werken in de kinderopvang dan dat het daadwerkelijk is. Het is veel meer dan alleen kinderopvang. Het is een hele warmhartige, liefdevolle en zorgzame baan. Je creëert een band met kinderen en helpt hen ontwikkelen. De kinderen geven hier veel liefde voor terug. Dit maakt mijn werk zo uniek.”

Wat vind je het leukste aan jouw baan als pedagogisch medewerker?

Alysa: “Wat ik het allerleukst vind aan mijn werk als pedagogisch medewerker is dat je met ieder kindje connectie maakt en je een bijzondere band met hem of haar opbouwt. Sommige kindjes komen best vaak op de opvang en beginnen je echt te vertrouwen.”

Devi: “Het leukste aan mijn werk vind ik de activiteiten met de kinderen, waarbij het plezier en de ontwikkeling er vanaf straalt. Dan hoor ik van alle kanten: “Kijk wat ik kan Devi!” Activiteiten als knutselen en dansen met de kinderen vind ik het leukste om te doen. Elk kindje is uniek en uit zich op zijn of haar manier.

Wat vind je zo leuk aan het werken bij kiddoozz?

Alysa: “Wat ik zo leuk vind aan Kiddoozz, is dat je op de kinderopvang veel multiculturaliteit hebt. Je komt hierdoor in aanraking met allerlei culturen.”

Devi : “Het eerste wat in mij op komt is plezier. Naast het plezier vanuit de kinderen, vind ik de locatie ook fijn om te werken.”

Tover jij graag een glimlach op de gezichtjes van kinderen en vind jij het leuk om hen op een creatieve manier te vermaken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als pedagogisch medewerker bij Kiddoozz kom jij te werken in een gezellig team, in een informele werkomgeving waarbij geen dag hetzelfde is. Daarnaast vinden wij jouw ontwikkeling net zo belangrijk als die van onze kinderen en krijg jij onder andere ruimte om je te verdiepen in zaken waarin jij interesse hebt. Klinkt dat goed? Bekijk dan gauw onze vacatures via de website.